У Франції розслідують сексуальні домагання до жінок-депутатів

Вівторок, 10 травня 2016, 14:57

Прокуратура Парижа розпочала попереднє слідство у вівторок за фактом звинувачень депутата Дені Бопена у сексуальних домаганнях до 8 жінок-депутатів.

Про це повідомляє Liberation з посиланням на AFP.

За інформацією прокуратури розслідування було розпочато на підставі заяв у ЗМІ, які пролунали від жінок-депутатів.

Так, раніше радіостанція France Inter та видання Mediapart оприлюднили свідчення жінок-парламентарів і представниць партії "зелених" (Europe Ecologie-Les Verts), які звинуватили віце-спікера нижньої палати французького парламенту Дені Бопена в сексуальних домаганнях.

Потенційні жертви, зокрема, засвідчили, що Бопен відправляв їм смс-повідомлення непристойного змісту і неодноразово давав волю рукам, домагаючись від жінок близькості. Втім, на сьогодні жодна жінка не подала скаргу на депутата.

"Ніяких скарг по фактам домагання наразі до прокуратури не надійшло. Слідство наразі працює нади тим, щоб зібрати свідчення передбачуваних жертв", – йдеться у заяві прокуратури

53-річний Бопен всі звинувачення на свою адресу одразу заперечив, але згодом подав у відставку.

Дружина депутата, міністр житлової політики Франції та колишній голова партії "зелених" Емманюель Косс заявила, що нічого не знала.

Сам Боепен всі звинучення відкинув, проте подав у відставку з посали віце-спікера. Відтак, після відставки Бопена партія "зелених" висуне нового кандидата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.