Група італійських парламентарів прибула в окупований Крим

П'ятниця, 13 травня 2016, 16:43

Група італійських парламентаріїв прибула в окупований Крим з триденним візитом.

Про це повідомляє РИА "Новости".

В ході візиту члени делегації відвідають Севастополь, Ялту і Сімферополь. До складу делегації входять сенатори Бартоломео Пепе, Де Паола Пін та Івана Симеоні, член палати депутатів Нікола Чиріачі, а також член міськради Емполі Габріеле Сані.

Депутат парламенту Італії Нікола Чиріачі під час зустрічі висловив думку про утиски прав кримських татар. Він обмовився, що озвучив позицію, широко представлену в західних ЗМІ і серед політиків.

У відповідь окупаційна влада Криму запропонувала італійцям зустрітися з представниками кримських татар.

Слід зазначити, італійські депутати заявили, що їх не хвилює позиція України щодо їх візиту у Крим.

Раніше повідомлялося, що євродепутати Маркус Претцель з Німеччини та Яромир Кохлічек з Чехії, а також депутати австрійського парламенту  прибули до анексованого Криму для участі у Ялтинському економічному форумі.

У зв'язку з цим, МЗС України вчергове закликав усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

"В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в’їзд на територію України", - заявили в МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.