Рада Венеції проведе голосування щодо визнання Криму російським - ЗМІ

Виправлено
Понеділок, 16 травня 2016, 07:51

В Італії регіональна рада області Венето, адміністративним центром якої є місто Венеція, 18 травня проведе голосування щодо визнання Криму частиною Росії, а також щодо зняття санкцій.

Про це повідомляє російське видання "Известия" з посиланням на проект відповідної резолюції.

Ініціаторами внесення документу в італійський регіональну раду стали 25 депутатів, серед яких три керівники найбільших фракцій венеціанської ради. При цьому всього в венеціанській раді 51 депутат.

Інформацію про голосування у регіональній раді Венето підтвердив і один з авторів резолюції Стефано Вальдегамбері на своїй сторінці у Facebook, який заявив, що резолюція буде винесена на розгляд 18 травня.

"Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, що містяться в нормах міжнародного права, по відношенню до Кримського півострову. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні та культурні складові, що сприяло цього вибору", — йдеться в резолюції венеціанських депутатів.

У разі позитивного голосування керівництво регіону Венето зобов’язується проводити роботу з урядом і парламентом Італії щодо перегляду стосунків між ЄС і РФ, засудження санкцій і міжнародної політики щодо Криму.

Як повідомив один з авторів резолюції Стефано Вальдегамбері на своїй сторінці у Facebook, резолюція буде винесена на розгляд ради Венето 18 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.