Відповідальний за євроінтеграцію у Міненерго заявив про відставку

Понеділок, 16 травня 2016, 10:56

Директор департаменту стратегічного планування та європейської інтеграції Міненерго Михайло Бно-Айріян заявив, що йде у відставку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я чесно відпрацював начальником управління, потім директором найбільшого департаменту, отримав цікавий і різноманітний досвід. Але щоб робити всі ті реформи, які ми почали робити, ті зміни, про які я більше року ділився з вами публічно, потрібен простір і повітря. Повітря стало не вистачати", - відзначив він.

"Для форсажу, для складних проектів, для боротьби з тими, хто не хоче змін, в тому числі всередині міністерства, потрібно не тільки паливо, але й кисень. На вуглекислому газі далеко не полетиш", - написав Бно-Айріян.

За його словами, Міненерго потрібно бути більш сміливим у діалозі з міжнародними партнерами.

"Якщо ми взяли міжнародні юридичні зобов'язання, ми, безумовно, повинні їх виконувати. Там, де нам дають рекомендації, ми повинні прислухатися, але насамперед відстоювати свої національні інтереси. І якщо необхідно, якщо під цим є чітка аргументація, можна і навіть потрібно не погоджуватися з донорами", - заявив Бно-Айріян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міненерго звернулося до ЄС з проханням розглянути можливість фінансування незалежного аудиту енергокомпаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.