Посли країн ЄС та США закликали захистити Марш рівності у Києві

Вівторок, 17 травня 2016, 16:14

Посли 12 європейських країн та США закликали київську владу та поліцію забезпечити мирне проведення Маршу рівності, який запланований на 12 червня 2016 року.

Про це йдеться у спільній заяві послів в Україні країн ЄС та США з нагоди Міжнародного дня боротьби з гомофобією та трансфобією, оприлюдненій на сторінці посольства США в Україні.

У заяві посли наголошують на тому, що "терпимість і повага до різноманітності є основоположними для відкритого і демократичного суспільства".

"Ми колективно закликаємо поліцію і міську владу Києва підтримати і захистити права ЛГБТІ (лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів) та їх прихильників, на проведення Маршу рівності, запланований на 12 червня 2016 року", – йдеться у заяві.

Також посли звернулися до всіх українців із закликом поважати право своїх громадян на свободу мирних зібрань.

Посли висловили стурбованість безпекою українців, які належать до ЛГБТ-спільноти через напади на аналогічні заходи в Україні минулого року.  

Дипломати відзначають значний прогрес України щодо "визнання й захисту прав людини... зокрема, впровадження механізмів захисту від дискримінації на робочому місці за ознаками сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності", який є частиною Національної стратегії у сфері прав людини та Плану дій по реалізації цієї стратегії.  

"Дипломатичне співтовариство планує контролювати і брати участь у ході в знак нашої підтримки прав людини, і ми запрошуємо представників громадянського суспільства і бізнесу, щоб висловити їх підтримку… Ми з нетерпінням чекаємо мирного і безпечного Маршу Рівності і подальшого прогресу в досягненні рівності для всіх українців", – додали посли у своїй заяві.

Під заявою підписалися посли Бельгії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.