По всій Франції відбулися чергові акції протесту проти трудової реформи

Вівторок, 17 травня 2016, 19:03

В багатьох містах Франції відбулися чергові акції протесту проти реформи трудового законодавства, яку планує реалізувати президент Франсуа Олланд.

Про це повідомляє Le Figaro.

Як йдеться у повідомленні видання, у Парижі у вуличних маніфестаціях взяли участь до 55 тис. осіб. За офіційною інформацією поліції, акції протесту в столиці Франції зібрали до 12 тис. осіб

Крім Парижа, до 10 тис. людей вийшли на вулиці Нанта, не менше 8 тис. - в Марселі і Тулузі. Демонстрації відбуваються також в Монпельє, Греноблі, Ліоні, Ренні.

У Парижі між протестувальниками та поліцією сталися сутички.

Повідомляється, що у поліцейських полетіли димові шашки, петарди, пляшки. У свою чергу поліція змушена була застосувати сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов вже оголосив, що суд заборонив 53 затриманими мітингувальникам участь в акціяї протесту.

Раніше повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд у вівторок 17 травня заявив, що не відмовлятиметься від реформи ринку праці, яка викликала вуличні протести, що тривають вже два місяці.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати більше, набагато більше - ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.