У Бельгії учасників ісламістського осередку можуть засудити до 18 років тюрми

Четвер, 19 травня 2016, 18:23

Бельгійська прокуратура вимагає ув'язнення терміном до 18 років для підозрюваних у належності до осередку "Ісламської держави", яких затримали минулого року у місті Верв'є.

Про це повідомляє RTBF.

На лаві підсудних опинилися сім чоловіків, які були затримані під час поліцейського рейду у Вервʼє в січні минулого року. Тоді поліцейські застрелили ще двох ісламістів, які чинили спротив.

Слідство встановило, що затримані є бойовиками "Ісламської  держави", які повернулися свого часу з Сирії і планували терористичні напади в Бельгії. З семи затриманих, четверо вважаються лідерами терористичного угруповування.

Федеральний прокурор Мішель Бернар вимагає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі для Марвана Ель-Балі, покарання у вигляді 16 років позбавлення волі для Соухаїба Ель Абді і 18 років в'язниці для Мухаммеда Хамза Аршада.

За інформацією прокуратури ці троє винні у терористичній діяльності та у спробах здійснити теракти у Бельгії в 2015 році.

Зокрема, Ель-Балі звинувачується у тому, що він був лідером  терористичної групи, у замаху на вбивство, виготовленні і зберіганні бомби і плануванні нападу.

Найбільшого тюремного ув'язнення, до 18 років, прокуратура вимагає для Мухаммеда Хамзі Аршада, який приєднався до "Ісламської держави" у Сирії і звинувачуєтсья у придбанні зброї для групи.

Під час судового розгляду Аршад визнав, що він був у контакті з Абдельхамідом Абаудом, який вважається організатором низки терактів в Європі, в тому числі в Парижі 13 листопада минулого року.

Очікується, що остаточний вердикт буде ухвалений в кінці червня.

Як повідомлялося, організатор терактів Парижі Абдельхамід Абауд, вбитий в ході спецоперації в Сен-Дені, був причетний до ще чотирьох із шести атак, які поліція Франції відвернула цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.