Відносини НАТО з РФ не відновляться у повній мірі до виконання Мінська – Керрі

Четвер, 19 травня 2016, 20:47

НАТО не повернеться до того рівня відносин з Росією, який був раніше, до виконання мінських домовленостей у повному обсязі.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі, повідомляє УНІАН.

З такою заявою Керрі виступив 19 травня на прес-конференції у Брюсселі під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного альянсу.

"НАТО було і має бути відкритим для політичного діалогу з Росією, але ми утримаємося від звичайної співпраці до виконання мінських домовленостей у повному обсязі. І це критично. Не робіть жодних помилок. Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму", – відзначив Керрі.

Державний секретар США також додав, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО "переглянуть роботу з укріплення східного флангу".

"Ключовий аспект нашої реакції на дії Росії в Україні - це виконання зобов'язань, взятих в Уельсі щодо інвестицій в оборону, продовження посилення наших можливостей. Саме тому ми робимо свій внесок у 3,4 млрд доларів в ініціативу європейських гарантій", - наголосив Керрі. 

Раніше повідомлялося, що в США вважають корисним можливе засідання Ради Росія-НАТО, але не прогнозують час його проведення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.