Австрійці подали скаргу на німецького телевізійника через жарт із свастикою

фото
Понеділок, 2 травня 2016, 16:14

Німецький телевізійник потрапив під розслідування прокуратури, після того, як використав свастику, щоб зробити уїдливий коментар з приводу результатів президентських виборів в Австрії.

Про це повідомляє The Local.

Після першого туру виборів президента Австрії, який виграв кандидат ультраправої партії Норберт Хофер, 35-річний продюсер німецького телешоу на каналі ZDF опублікував знімок шніцеля у формі свастики на сторінці програми у Facebook

Разом із картинкою він розмістив саркастичне послання: "Голосування австрійців виглядає так само, як їхні шніцелі, в основному плоске і коричневе". Коричневий - це посилання на коричневий колір нацистської партії.

 

Раніше у Німеччині виник інцидент із ведучим гумористичного шоу на телеканалі ZDF, який прочитав сатиричний вірш про президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Ердоган відповів, використавши маловідомий розділ Кримінального кодексу Німеччині, який був записаний ще у 19-го століття, який забороняє людям ображати глав іноземних держав. Зараз цією справою займається німецька прокуратура.

Тепер 22-річний студент-юрист з Інсбруку Емануель Фальх і щонайменше ще одна людина в Австрії використали той же закон із вимогою провести перевірки щодо німецьких виробників ТВ-шоу, відповідальних за жарт.

Прокурори в німецькому місті Майнці, де розташовується телекомпанія ZDF, підтвердили, що вони розслідують цю справу. "Дійсно, було кілька скарг, у тому числі дві з Австрії", - сказав прес-секретар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.