Бельгійський міністр проти візової лібералізації з Україною, Грузією, Туреччиною та Косово

П'ятниця, 20 травня 2016, 14:36

Бельгійський секретар з міграції і політики надання притулку Тео Франкен розглядає питання візової лібералізації для України, Грузії, Туреччини та Косово в одному пакеті і вважає нерозумним скасовувати візи під час міграційної кризи.

Про це він заявив у Брюсселі перед початком позачергового засідання міністрів внутрішніх справ та юстиції країн ЄС, на якому будуть обговорювати механізм призупинки безвізового режиму, а також питання візової лібералізації з Україною, Грузією, Туреччиною та Косово.

"Для мене це один пакет для чотирьох країн. Я думаю, що в світлі найбільшої з часів Другої світової війни кризи біженців буде не найрозумнішою річчю надавати країнам візову лібералізацію в цей момент", - заявив Франкен.

За його словами, громадська думка у Європі та Бельгії, зокрема, не підтримує цю ідею. Крім того, міністр нагадав про проблеми, пов’язані з міграцією після надання безвізового режиму балканським країнам.

"Ми надали візову лібералізацію балканським країнам у 2010-201 роках і це створило великі міграційні кризи в 2011 та 2012 роках", - сказав Франкен.

"Я хотів би, щоб кількість міграційних криз лишалася низькою", - зазначив він.

Раніше в інтерв’ю "Європейській правді" посол України при ЄС Микола Точицький підтвердив, що в ЄС обговорюють можливість перенесення безвізового режиму для України у зв’язку ініціативою Єврокомісії створити процедуру, яка дозволить переглядати рішення про безвізовий вже після того, як воно ухвалене.

"Є країни ЄС, які вважають, що спочатку потрібно внести ці зміни, а вже потім надавати безвізовий Україні", - сказав Микола Точицький.

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що розмови про можливе перенесення введення безвізового режиму для України або введення додаткових умов є нісенітницею, оскільки це повністю суперечить принципам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.