Президент Болгарії відмовився балотуватися на другий термін

П'ятниця, 20 травня 2016, 16:07

Президент Болгарії Росен Плевнелієв зробив екстрену заяву, в якій оголосив про свій намір не балотуватися на другий термін з особистих причин.

Про це повідомляє BNT.bg.

Плевнелієв заявив, що не згоден із судовою реформою і антикорупційним законодавством, які намагаються прийняти через політичний розрахунок на майбутні вибори, і "не може прийняти антидемократичні дії".

Болгарський президент оголосив, що не залишає політику, але не створюватиме нову політичну партію і не збирається приєднуватися до будь-якої з існуючих. Він додав, що буде продовжувати діяти "незалежно, принципово і надпартійно, як і досі".

Плевнелієв намається протистояти зростаючим популістським й націоналістичним рухам в Болгарії, що закликають до більш тісних зв'язків з Росією, прискорюючи інтеграцію країни в НАТО і Європейський Союз.

Він обійняв посаду президента Болгарії 22 січня 2012 року. Плевнелієв виступав за зниження податків, підтримку бізнесу і скорочення бюджетного дефіциту країни.

Як повідомлялося, болгарські депутати внесли до виборчого кодексу країни зміни, які зобов'язують громадян голосувати на виборах.

Плевнелієв наклав вето на цей закон і зібрався позиватися до Конституційного суду з цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.