Європа готується демонструвати подвійні стандарти у питанні безвізового – Геращенко

Субота, 21 травня 2016, 16:47

Будь-які спроби ЄС перенести запровадження безвізового режиму для України будуть спробою демонстрації подвійних стандартів.

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, заяви певних німецьких і французьких чиновників і урядовців про те, що безвізовий режим не на часі, і потрібно ще чекати місяці, нагадують їй 2008 рік, коли саме позиція Німеччини і Франції заблокувала надання Україні ПДЧ з НАТО.

"Це була найбільша можлива помилка. Дуже б хотілося б, щоб не лише Україна, але і країни ЄС робили висновки зі своїх помилок" - зазначила Геращенко. 

"Будь- які спроби відтермінувати безвізовий режим - це буде спроба продемонструвати подвійні стандарти до України. Українці цього точно не заслужили" - наголосила вона. 

Як повідомлялося, Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим.

Як повідомляла "Європейська правда",  деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

В п’ятницю ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.