Публікація даних іноземних журналістів шкодить репутації України – Томбінський

Субота, 21 травня 2016, 17:24

Оприлюднення списків журналістів, які мають акредитацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу, шкодить репутації України.

Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський на панельній дискусії на тему: "Як бути успішним в Європі?", повідомляє УНІАН.

Як зазначив посол, інвестиція у репутаційний капітал України має велике значення для збереження іноземних друзів.

"Те, що сталося з "Миротворцем", - це така подія, яка може бути дуже негативним наслідком для України", - сказав Томбінський.

За словами посла, в оприлюдненому списку прізвищ журналістів були також і друзі України.

"Вони зараз роздратовані тим, що їх безпека опинилась під загрозою через те, що усі їхні дані оприлюднені... Так ви будете втрачати своїх друзів", - сказав Томбінський.

Як повідомлялося, сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен. 

Раніше Ян Томбінський заявляв, що публікація даних журналістів на сайті "Миротворець" порушує міжнародні норми та українське законодавство.

13 травня колектив центру "Миротворець" заявив про рішення закрити однойменний сайт та підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко  повідомив, що колектив центру "Миротворець" прийняв рішення відновити свою роботу.

20 травня сайт "Миротворець" опублікував оновлений список акредитованих в так званій "ДНР" журналістів, що містить 5412 записів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.