ІДІЛ закликала до терактів в країнах Заходу під час Рамадану - ЗМІ

Неділя, 22 травня 2016, 11:41

"Ісламська держава" закликає своїх прихильників до терактів в країнах Заходу під час священного місяця Рамадан, який починається у червні.

Про це йдеться в аудіо-повідомленні, яке розповсюджено нібито від імені прес-секретаря ІДІЛ, повідомляє Reuters.

"Рамадан, місяць завоювання і джихаду. Будьте готові (особливо бійці та прихильники халіфату в Європі та Америці)... щоб зробити цей місяць катастрофою для невірних скрізь", - йдеться в аудіо-повідомленні.

Видання відзначає, що автентичність повідомлення, розповсюдженого в Twitter нібито від імені Абу Мухаммед Аль-Аднані (так званого прес-секретаря ІДІЛ) не можна перевірити

"Найменший вчинок, який ви зробите в самому серці невірних, буде для нас корисніший за ваше перебування з нами (на території "Ісламської держави"). Якщо хоча б хтось вас сподівається жити в "Ісламській державі", ми хочемо, щоб ви були там (на Заході) для того, щоб карати хрестоносців день і ніч", - додав Аднані.

Як повідомлялося раніше, за словами глави внутрішньої розвідки Франції Патріка Кальвара, існує велика ймовірність того, що в ІДІЛ готують теракти в місцях великого скупчення людей під час футбольного Євро-2016.

Про високу ймовірність терактів під час Євро-2016 попереджела раніше і німецька поліція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.