Влада Афганістану заявила про загибель лідера "Талібану"

Неділя, 22 травня 2016, 13:55

Спецслужби Афганістану та глава уряду країни Абдулла Абдулла у неділю, 22 травня, підтвердили загибель лідера "Талібану" мулли Ахтара Мансура.

Про це повідомляє Reuters.

"Офіційна влада Афганістану підтвердила, що внаслідок ударів безпілотників США був убитий лідер афганського руху "Талібан" мулла Ахтар Мансур. Авіаудару біло завдно в одному з районів Пакистану", – йдеться у повідомленні.

"Лідер руху" Талібан " Ахтар Мансур був убитий в результаті удару безпілотника ... його автомобіль був атакований в Бандін Даля пасикастанської провінції Белуджистан на кордоні з Афганістаном", – цитує видання Twitter-повідомлення глави Афганістану Абдулли.

Відзначимо, раніше Reuters повідомило з посиланням на американських чиновників, що в результаті атаки кількох дронів було знищено лідера "Талібану".

Варто додати, що наразі таліби не зробили жодних офіційних заяв з цього приводу, але два командира, наближені до Мансура, заперечили його смерть.

Нагадаємо, Муллу Мансура проголосили лідером "Талібану" у липні 2015 року, через два роки після загибелі попереднього лідера мулли Омара.

Протягом 90-х років в афганському уряді "Талібану" Мансур був міністром авіації та командуючим військово-повітряними силами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.