Справу про червоні труси над Празьким Градом передали до суду

Понеділок, 23 травня 2016, 15:14

Справу чеської групи Ztohoven, яка восени минулого року на знак протесту помістила над Празьким Градом червоні труси, знову передали до суду.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Генпрокуратура Чехії у понеділок заповнила скарги стосовно трьох членів групи, яких звинувачують у неповазі до державних символів, крадіжці і завданні матеріальної шкоди. Активістам загрожує до трьох років ув’язнення.

У листопаді минулого року міський суд Праги за браком доказів вирішив не карати трьох активістів групи Ztohoven, що у вересні замінили президентський штандарт над Празьким Градом на червоні труси.

Справу повернули в поліцію для подальшого розслідування.

Тепер же прокуратура стверджує, що необхідні докази передані до суду, і вони є достатніми.

Як повідомлялося, 19 вересня члени арт-групи Ztohoven провели перформенс: пробрались на охоронювану територію Празького Граду, замінивши на флагштоку президентський штандарт величезними трусами червоного кольору.

В арт-групі відзначили, що таким чином вони хотіли показати, що критично ставиться до нинішнього президента Мілоша Земану, а червоні труси є найкращим прапором для "людини, який нічого не соромиться".

В адміністрації президента Чехії оцінювали збитки від акції в 90 тис. чеських крон. Зокрема, вкрадений прапор Чехії оцінили в 33 тисячі крон, пошкодження даху – в 50 тис.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.