Зустріч ультраправих ФРН і мусульман завершилася взаємними звинуваченнями

Понеділок, 23 травня 2016, 19:56

Зустріч керівництва німецької правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) з керівництвом Центральної ради мусульман Німеччини закінчилась провалом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Перемовини в понеділок мали стати початком діалогу після декількох тижнів словесної cуперечки в ЗМІ через оголошений партією антиісламського курсу.

За словами лідера партії Фрауке Петрі, зустріч була перервана після того, як представники Центральної ради мусульман не захотіли забирати назад свої порівняння діяльності AfD з нацистським "третім рейхом".

Глава Ради мусульман Ейман Мацуєк у свою чергу заявив, що непорозуміння полягало в неготовності AfD говорити про суперечливі пункти партійної програми, зокрема пункту про те, що "іслам не належить до Німеччини".

Раніше партія "Альтернатива для Німеччини" затвердила курс на боротьбу із поширенням ісламу та релігійним поклонінням у громадських місцях. У своїй програмі збільшення кількості мусульман у ФРН внаслідок кризи біженців праві популісти називають "великим випробуванням" для суспільства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.