Військового аташе США викликали у міноборони Росії

Вівторок, 24 травня 2016, 10:20

Міністерство оборони Росії викликало аташе з питань оборони при посольстві США в Росії.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Причиною виклику стало виявлення американського літака-розвідника RС-135, який, як вважає російська сторона, здійснював повітряну розвідку над Японським морем біля кордону Росії.

"Літак ВВС США здійснював політ з виключеним транспондером. Інформація про маршрут екіпажем не була доведена до диспетчерських служб регіону. При цьому літаком використовувалися ешелони висот, призначені для здійснення регулярних рейсів лайнерами цивільної авіації", - стверджується в заявили в міноборони РФ.

Міноборони Росії назвало дії американських пілотів непрофесійними і звинуватило їх у створенні небезпеки зіткнення з повітряними суднами цивільних авіакомпаній.

Реакції Сполучених Штатів на виклик аташе поки немає.

Нагадаємо, на початку квітня російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролетіли у небезпечній близькості від есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі.

Пентагон наприкінці квітня заявив про те, що російський винищувач Су-27 допустив небезпечне зближення з американським розвідувальним літаком RC-135 над Балтійським морем. Американські військові назвали цей маневр "небезпечним і непрофесійним повітряним перехопленням".

Російське міноборони зі свого боку тоді заявило, що американський літак летів з вимкненим транспондером і російським військовим довелося піднімати авіацію, щоб ідентифікувати цей літак і його номер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.