У країнах Балтії пройдуть масштабні навчання НАТО

Вівторок, 24 травня 2016, 14:06

У червні в країнах Балтії пройдуть масштабні навчання НАТО "Saber Strike 2016" ("Удар меча -2016)", у яких буде задіяно близько 10 тис. військовослужбовців з 13 країн-членів та країн-партнерів альянсу.

Про це повідомляє видання Postimees з посиланням на Міністерство оборони Естонії.

"Навчання спрямовані на поліпшення взаємодії країн-учасниць при проведенні військових операцій широкого спектру", - повідомили в міністерстві.

Ці навчання організовують Сухопутні сили США у Європі.

Вони проходитимуть з 27 травня по 13 червня. Розпочнуться навчання з передислокації Сухопутних сил США "Dragoon Ride II" ("Драгунський похід - II"). Під час цієї передислокації близько 1 тис. військовослужбовців США з 400 одиницями бойової техніки двома маршрутами будуть переміщатися з Німеччини в Естонію з зупинками в Чехії, Польщі, Литві та Латвії.

Частина навчань "Saber Strike 2016", яка буде проводитися в Литві - міжнародні польові тактичні навчання "Залізний вовк - 2016". Вони будуть проходити одночасно на військовому полігоні в Гайжюнай і військовому полігоні ім. генерала Сильвестраса Жукаускаса. Загалом в Литві буде тренуватися більше 5 тис. військовослужбовців з 7 країн-членів НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.