Україна заморозила переговори про ЗВТ із Сербією - Микольська

Вівторок, 24 травня 2016, 14:15

Україна вирішила заморозити переговори про зону вільної торгівлі з Сербією.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія, повідомляє Укрінформ.

За її словами на такий крок Україна пішла, оскільки наразі пріоритетними є інші напрямки роботи.

"Цього року у нас стоїть у пріоритеті формування спільно з українським бізнесом переліку країн, з якими ми далі ведемо переговори про лібералізацію. Роботи достатньо. Треба завершити Канаду – ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, треба до якогось етапу довести Туреччину й Ізраїль. Об’єктивно, зараз ми призупинили і для себе заморозили переговори із Сербією. Вони були на порядку денному, але на даний момент ми не бачимо великого запиту з боку бізнесу на ці перемовини", - розповіла вона.

Микольська також наголосила на тому, що міністерство має опрацювати пул угод, переговори за якими про зони вільної торгівлі вже були започатковані.

"Цього року ми також ставимо завдання пропрацювати з усіма бізнес-асоціаціями і промисловими асоціаціями пріоритети на наступні періоди щодо укладання зон вільної торгівлі. У міністерстві, звичайно, є своє бачення, але треба розуміти, які є запити бізнесу", - зауважила Микольська.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина домовилися завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю якомога швидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.