Прокуратура відкрила справу проти дипломатів-контрабандистів

Середа, 25 травня 2016, 08:54

За фактом зловживання службовим становищем та підробки документа службовцями посольства України в Словаччині прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження.

Про це з посиланням на прес-службу прокуратури повідомляє УНІАН.

"Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)", - повідомили у прокуратурі.

В прокуратурі уточнили, що "йдеться про випадок, коли 21 травня службові особи України в Словаччині, зловживаючи своїм службовим становищем, на службовому автомобілі посольства, під виглядом дипломатичної пошти… намагалися провезти у країни Європи, з метою незаконного збагачення, з приховуванням від митного контролю, велику партію підакцизних товарів, а саме тютюнових виробів".

Раніше повідомлялося, що МЗС відкликає дипломата, яка стала фігурантом скандалу з контрабандою цигарок, зі Словаччини до України.

Нагадаємо, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами 21 травня намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я чоловіка, який намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Детальніше про розвиток і можливі наслідки гучного скандалу читайте в статті на ЄвроПравді: Від поцілунків Януковича до "кришування" контрабанди: історія одного посла України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: