Паризькі терористи планували теракти у кількох містах Франції – ЗМІ

Середа, 25 травня 2016, 11:29

На комп’ютері, вилученому в квартирі, де переховувався основний підозрюваний у паризьких терактах 13 листопада минулого року Салах Абдеслам, виявили дані про інші можливі цілі терористів.

Про це повідомляє видання BFM TV.

Крім ділового кварталу Парижа, який раніше називали серед потенційних цілей терористів, дані з комп’ютера стверджують, що від терактів могли постраждати аеропорт Тулузи, музей в Ліллі і міст приморського міста Сен-Назер.

Терористи планували використовувати для своїх цілей смертників, заміновані безпілотники і навіть літак, який міг повторити сценарій терактів у США 11 вересня 2001 року.

Крім планів щодо нових терактів, у комп'ютері також містяться відео терориста Мохаммеда Міра, який вчинив у 2012 році напад на єврейську школу в Тулузі.

Як відомо, 13 листопада 2015 року три скоординованих групи терористів здійснили серію терактів у Парижі, внаслідок яких загинули 130 осіб.

Салах Абдеслам, який був одним з основних підозрюваних і з моменту терактів переховувався від поліції, був затриманий 18 березня в брюссельській комуні Моленбек в ході спецоперації.  Пізніше Бельгія передала Абдеслама Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: