МЗС почало службове розслідування щодо дипломата-контрабандистки

Середа, 25 травня 2016, 14:32

МЗС здійснює службове розслідування щодо працівниці посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, чоловіка якої затримали з контрабандою.

Про це повідомив заступник міністра МЗС Вадим Пристайко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Службове розслідування вже оголошено, її відкликано в Україну", - сказав Пристайко в середу.

Він повідомив, що наразі не отримував оригіналу супровідного листа з посольства, який було підписано Лищишин та з яким її чоловіка затримали на кордоні з вантажем сигарет.

Пристайко розповів, що МЗС відкликає свого працівника з-за кордону, якщо "не довіряє людині представляти Україну в іншій країні". "

"Навіть якщо члена сім'ї нашого дипломата помічено в кримінальній чи іншій справі, то це є підставою для того, щоб ми більше йому не довіряли і відкликали", - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я чоловіка, який намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Детальніше про розвиток і можливі наслідки гучного скандалу читайте в статті на ЄвроПравді: Від поцілунків Януковича до "кришування" контрабанди: історія одного посла України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.