У громадському транспорті Варшави з'явилися інструкції на випадок теракту

фото
Середа, 25 травня 2016, 19:22

У громадському транспорті Варшави та на зупинках з'явилися спеціальні плакати і листівки з інструкціями про те, як вести себе у випадку теракту.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Згідно інструкції, у разі вибуху не потрібно "стояти і дивитися, що сталося", а тікати якомога швидше.

"Якщо існує така можливість, слід лягти на землю або шукати захисту за якою-небудь огорожею, наприклад, за парканом. Слід пам'ятати про те, що потрібно надавати допомогу постраждалим і негайно інформувати інших про загрозу", - написано в інструкції.

натисність для збільшення 

Також в інструкції містяться поради на випадок стрілянини: "Потрібно знайти безпечне місце, наприклад, за стіною. При першій же можливості слід спробувати сховатися в іншому приміщенні і забарикадувати вхід в нього. Важливо не розкрити свій притулок і нічим не привернути увагу стріляє. Слід вимкнути всі пристрої, які можуть видавати звук".

"У разі захоплення заручників слід зберігати спокій і виконувати накази. Можна дискутувати з нападниками, намагатися їх знешкодити. Не можна робити різких рухів, слід уникати зорового контакту зі злочинцями", - зазначається в інструкції.

У разі виявлення підозрілих предметів, згідно інструкції, необхідно негайно набрати номер рятувальної служби і ні в якому разі не підходити до предмета і не торкатися його.

Мерія Варшави зазначає, що інструкції були випущені у зв'язку із загальною мобілізацією спецслужб з нагоди проведення саміту НАТО у Варшаві та Всесвітніх днів молоді у кількох містах Польщі.

Як повідомлялося, польські правоохоронці запобігли спробі теракту на території поліцейського комісаріату в одному із районів Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.