Європарламент готовий прискорити розгляд безвізового для України - Шульц

Четвер, 26 травня 2016, 07:43

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив про готовність сприяти прискоренню розгляду безвізового режиму ЄС з Україною.

Про це він розповів у телефонній розмові з президентом Україин Петром Порошенком, повідомляє прес-служба президента України.

У телефонній розмові Шульц, зокрема, привітав Порошенка та український народ зі звільненням Надії Савченко.

"Це чудова новина для друзів України, які протягом двох років боролися за її звільнення з російського полону. Це перемога Президента України та всього українського народу", - наголосив Мартін Шульц.

Мартін Шульц висловив занепокоєння безпековою ситуацією на Донбасі та …  наголосив, що … санкції проти Росії не можуть бути ані скасовані, ані пом’якшені.

Такожд президент Європарламенту підтвердив послідовну підтримку в питанні якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

"Розгляд законодавчої пропозиції Європейської Комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському Парламенті розпочнеться вже завтра (26 травня). Ми зробимо все можливе для швидкого завершення цього процесу", - відзначив Мартін Шульц.

Як відомо, комітет громадянських свобод Європарламенту 26 травня обговорить питання безвізового режиму з Україною та Косово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.