У Туреччині засудили політика-націоналіста за заклик "полювати на вірмен"

Четвер, 26 травня 2016, 09:33

Турецький суд засудив політика з націоналістичної партії за заклик до "полювання на вірмен".

Про це повідомляє видання hurriyet daily news.

Глава східної провінції Карс Толга Адігузель спочатку був засуджений до шести місяців тюремного ув'язнення і до штрафу у розмірі 11 240 турецьких лір.

Пізніше суд збільшив покарання до 7,5 місяців з огляду на те, що заклик до "полювання на вірмен" було зроблено через засоби масової інформації.

Позивач, депутат Народної демократичної партії Туреччини Гайро Пайлан охарактеризував вирок суду як на дію для вірмен і турків на примирення.

Свій скандальний заклик Толга Адігузель зробив після минулорічного виступу у стародавньому місті Ані поблизу вірменсько-турецького кордону всесвітньо відомого вірменського піаніста Тиграна Камасяна і державного камерного хору Єревана.

"Чи не повинні ми вийти на полювання на вірмен на вулицях Карса? Чи можемо ми дати концерт в місці, яке вони вважають святим, або відправити туди групу наших яничарів? " – заявив він після концерту.

Питання геноциду вірмен досі є дуже болісним у відносинах Туреччини і Вірменії. Незважаючи на те, що ряд країн і Європарламент визнали геноцид вірмен Туреччина його заперечує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.