Діалог про санкції ЄС проти Росії буде складним - Штайнмаєр

Четвер, 26 травня 2016, 10:26

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що країнам Євросоюзу цим літом буде складніше домовитися щодо продовження санкцій щодо Росії, ніж в минулому році.

Про це він повідоми в інтерв'ю агентству BNS під час свого візиту до Литви.

"Ми бачимо, що в Євросоюзі збільшився опір продовженню санкцій щодо РФ. Порівняно з минулим роком, буде складніше домовитися щодо спільної позиції у цьому питанні", - сказав він.

Штайнмаєр наголосив на тому, що Німеччина і надалі стоїть на тому, що санкції пов'язані з реалізацією мінських угод.

"Ми будемо боротися за те, щоб Європа в цьому питанні дотримувалася спільної позиції. Для нас санкції, як і раніше пов'язані з реалізацією мінських угод", - сказав він.

Як відомо, скептичну позицію щодо продовження санкцій проти РФ ставляться лідери Італії та Угорщини.

В той час, як Литва, як і інші країни Балтії і Польща, заявляють про те, що ЄС повинен зберегти санкції як засіб тиску на Москву.

За словами Штайнмаєра, Захід не може ігнорувати "російсьської анексії Криму, яка порушує міжнародні правові норми, і дестабілізації Східної України", і в цьому питанні вже "надіслав ясний сигнал".

Очільник німецької дипломатії також підкреслив, що НАТО, зміцнюючи потужності в Східній Європі, має одночасно продовжувати діалог з Москвою, щоб уникнути ескалації кризи.

Відзначимо, під час свого візиту до Литви Штайнмаєр повинен у четвер обговорити у Вільнюсі з президентом Литви Далею Грібаускайте і міністром закордонних справ Лінасом Линкявичюсом відносини Заходу з Москвою.

Раніше повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск вважає, що санкції проти Росії будуть продовжені, оскільки РФ не продемонструвала необхідного прогресу у виконанні мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.