МВС Чехії створює команду для протидії російській пропаганді

Четвер, 26 травня 2016, 10:45

Міністерство внутрішніх справ Чехії створює спеціальну команду для моніторингу російської та іншої іноземної пропаганди.

Про це повідомляє Ceska Televize.

Група, створювана в рамках так званого Аудиту національної безпеки, має покрити зусилля МЗС, МВС і Міноборони Чехії з попередження впливу на суспільство інформаційної війни Росії та інших країн.

За словами глави МВС Чехії Мілана Хованця, в команді працюватиме до 30 осіб, які моніторитимуть діяльність прокремлівських медіа, діяльність в інтернеті і соціальних мережах.

"Нам потрібно реагувати на це, для того, щоб це зробити, треба знати щонайменше те, що вони публікують" - сказав міністр.

Зазначається, що хоча російська пропаганда більш активна в країнах Балтії, де представлені значні російськомовні меншини, Чехія теж розглядається Москвою як об’єкт інформаційної війни. Зокрема, російська пропаганда описує Чехію як "поділену країну", в якій співіснують слов’янських та германський світи.

При цьому в Чехії діють десятки веб-сайтів прокремлівського спрямування, які мають непрозору структуру власності. На них українська влада описується як фашистський режим, а США зображаються як країна, що хоче правити світом.

Згідно з інформацією МВС Чехії, новостворена команда займатиметься пошуком шляхів кращого поширення інформації і швидкої реакції на ризики, спричинені дезінформацією.

Як відомо, роботу з протистояння російські пропаганді веде і Брюссель. Від вересня 2015 року при Службі зовнішніх дій розпочала роботу група East Stratcom Task Force, в якій працюють десять штатних PR-фахівців з інститутів ЄС або прикомандированих державами-членами ЄС, і які готують регулярні огляди, у яких спростовуються дезінформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.