Путін написав статтю для грецької газети, закликає ЄС не "грати в одні ворота"

Четвер, 26 травня 2016, 13:46

Президент Росії Володимир Путін напередодні свого візиту до Греції написав статтю для поважного грецького видання Kathimerini.

В своїй статті Путін наголошує на багатовікових традиціях дружби між Росією та Грецією, однак нарікає на перешкоди у відносинах між країнами в наш час. У цьому, на думку російського президента, є вина Євросоюзу.

"На жаль, спад у відносинах між Росією і Європейським Союзом стоїть на шляху подальшого зміцнення нашої співпраці, він має несприятливий вплив на динаміку двосторонньої торгівлі, яка впала на третину, до $ 2,75 млрд, в порівнянні з минулим роком", - пише Путін.

Водночас, за словами президента РФ, у відносинах між Росією та ЄС "немає проблем, які ми не могли б вирішити".

"Щоб повернутися до багатопланового партнерства, треба відмовитися від гри в одні ворота", - вважає Путін.

За його словами, зараз відносини ЄС і Росії перебувають на роздоріжжі.

"Ми підійшли до перехрестя, де повинні відповісти на питання: яким ми бачимо майбутнє наших відносин і куди прямуємо? Переконаний, ми маємо зробити відповідні висновки з подій в Україні і приступити до створення на просторі від Атлантичного до Тихого океанів великої зони економічної і гуманітарної співпраці", - вважає президент РФ.

Візит Володимира Путіна до Греції розпочинається у п’ятницю і триватиме два дні. В ході візиту очікуються перемовини президента РФ з президентом і прем’єром Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.