Комітет Європарламенту у четвер розгляне безвізовий режим з Україною

Четвер, 26 травня 2016, 15:30

Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у четвер обговорить питання запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це повідомляється у порядку денному засідання комітету.

Розгляд питання передбачає виступ доповідача щодо безвізового режиму з Україною  - представниці Європейської народної партії Марія Габріель (Болгарія).

Обговорення розпочнеться о 16.25 за місцевим часом (17.25 за києвом - Ред.) та триватиме 15 хвилин.

Як зауважив на своїй сторінці у Facebook науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, на пленарне засідання  Європарламенту питання запровадження безвізового режиму з Україною "можуть винести або в липні (оптимістично), або у вересні".

Варто зауважити, що на засіданні комітету ЄП також обговорюватиметься механізм призупинення безвізового режиму.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Водночас, як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення щодо українського безвізового з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Минулого тижня від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.