В РФ готуються продовжити продуктові санкції до кінця 2017 року

П'ятниця, 27 травня 2016, 14:25

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв доручив підготувати пропозиції щодо продовження продовольчого ембарго до кінця 2017 року.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я доручив підготувати пропозиції щодо продовження відповідних заходів не на рік, а до кінця 2017 року", - заявив російський прем'єр.

"Буде підготовлено звернення до президента та постанова уряду, яка оформляє необхідне рішення. Тому ті, хто займається сільськогосподарським бізнесом, отримають більш тривалий, далекий горизонт планування інвестицій, про що неодноразово просили аграрні компанії", - сказав він.

Медвєдєв нагадав, що вітчизняні сільгоспвиробники неодноразово виступали за збереження продовольчого ембарго на аграрні товари з країн, які запровадили санкції проти РФ або згодом до них приєдналися.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Росія у відповідь на рішення Євросоюзу ввела на рік ембарго, заборонивши імпорт продовольства з Європи, США та інших країн, що підтримують санкції проти Росії. Під харчові контрсанкції підпали всі овочі і фрукти, риба, молоко і молочна продукція, свинина, яловичина і м'ясо птиці.

У липні 2015 року президент РФ Володимир Путін продовжив ембарго ще на рік. 13 серпня 2015 року російський уряд доповнив список санкційних країн Чорногорією, Албанією, Ісландією, Ліхтенштейном і Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.