Путін про американські ПРО: Румунія дізнається, що таке бути під прицілом

Субота, 28 травня 2016, 10:38

Путін пригрозив Румунії за американські ПРО на її території.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив на спільній конференції з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом, передає "РІА Новини".

Путін заявив, що в установки ПРО в Румунії можуть бути поміщені ударні комплекси, для цього достатньо лише поміняти програмне забезпечення.

"Але гірше інше, гірше, що в ці компактні установки можуть бути занурені ударні комплекси, ударні ракети прямо зараз. А це дальність 2400 кілометрів. І замінити одну ракету на іншу не складає ніяких труднощів. Досить тільки поміняти програмне забезпечення. Ніхто цього не помітить. Навіть і румуни не помітять", - зазначив російський президент.

Путін підкреслив, що в цьому випадку "Росія буде змушена реагувати відповідним чином".

"Якщо вчора ще ті частини території Румунії, які просто не знали, що таке бути під прицілом, то сьогодні нам доведеться зробити певні дії, які будуть забезпечувати нашу безпеку. Повторюю - це дії у відповідь... Ми не робимо ніяких перших кроків", - заявив Путін.

Він також підкреслив, що Росія не вдаватиметься до жодних конкретних дій доти доки не побачить ракет на суміжній території.

"Ну, а такі можливості у нас є. Ви бачили, весь світ бачив наші можливості щодо ракет середньої дальності, морського, повітряного базування. Ми нічого не порушуємо. Ну і наземні комплекси, це 500 кілометрів, "Іскандери" теж себе блискуче зарекомендували" , - сказав російський президент.

Як повідомлялося, 12 травня в Румунії на американській військовій базі в Девеселу відбулася церемонія запуску європейської системи протиракетної оборони Aegis.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.