Молдовські соціалісти заблокували колону техніки США на в’їзді в країну

Фото
Вівторок, 3 травня 2016, 12:16

Депутати Партії соціалістів Молдови (ПСРМ ) разом з активістами "Молодої гвардії" (молодіжна організація соціалістів) вночі заблокували в'їзд до країни з прикордонного пункту Скулень, куди сьогодні прибула військова техніка США.

Про це повідомив лідер соціалістів Ігор Додон, передає Newsmaker.md.

За його словами, що депутати ПСРМ перевіряли "документи у НАТО-вських солдатів і техніки".

 

Соціалісти з георгіївськими стрічками на грудях зустріли американських військових плакатами і гаслами "НАТО нам не треба!". За словами депутата-соціаліста Володимира Односталко, у солдатів немає дозвільних документів для перебування на території Молдови.

Міністерство оборони Молдови у п'ятницю повідомило, що на виставці військової техніки в центрі Кишинева 9 травня буде представлена американська бойова техніка, яка прибуде до Молдови для участі у спільних військових навчаннях Dragon Pioneer 2016.

Соціалісти назвали ці плани влади провокацією і запевнили, що організовують протестні акції. За словами лідера ПСРМ Ігоря Додона, він подзвонив прем'єру Павлу Філіпу і запевнив його, що "американську техніку закидають яйцями".

Як зазначається, у вівторок після 9.00 ранку колона американської військової техніки продовжила рух. У Генеральному інспектораті поліції зазначили, що представники МВС і міністерства оборони провели з представниками Партії соціалістів переговори і прийшли до взаєморозуміння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.