Меркель та Олланд закликали захистити єдність Європи

Понеділок, 30 травня 2016, 07:42

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд під час пам'ятних заходів до сторіччя Верденської битви закликали ЄС до єдності.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Спільні виклики ХХІ століття можна подолати лише разом", - сказала Меркель під час церемонії.

За словами німецького канцлера, зараз у європейської спільноти є "слабкі місця", тому Європа мусить довести свою здатність "до компромісу, до єдності".

 "Суто національно-державне мислення і дії відкинули б нас назад", - наголосила Меркель. Таким чином, за її словами, не можна було б захистити ні внутрішні, ні зовнішні інтереси, особливо це стосується боргової кризи та кризи біженців.

У свою чергу, Олланд закликав захистити "спільний дім - Європу" і наголосив, що "сили розколу, відмежування і закритості знову в дії".

"Любімо нашу батьківщину, але захистімо наш спільний дім - Європу, без якого ми б піддалися штормам історії", - сказав він.

У неділю Меркель та Олланд вшанували пам'ять 130 тисяч німецьких та французьких солдатів, які загинули у Верденській битві, що сталася 100 років тому. Заходи проходили біля міста Верден на північному сході Франції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.