Уряд Німеччини виділить 100 млн євро на підтримку виробників молока

Понеділок, 30 травня 2016, 18:52

Німецькі фермери-виробники молока отримають від держави щонайменше 100 мільйонів євро фінансової допомоги.

Про це у понеділок, 30 травня, заявив міністр продовольства та сільського господарства ФРН Крістіан Шмідт, повідомляє Deutsche Welle.

За словами міністра, згадану суму виділить федеральний уряд Німеччини, кошти надійдуть фермерам у формі кредитів, гарантій та звільнення від оподаткування.

Шмідт виступив з відповідною заявою після зустрічі з представниками фермерських господарств, молокопереробних підприємств і торговельних мереж.

Водночас, за словами міністра, обсяг допомоги може бути і більшим, якщо до неї долучаться федеральні землі.

"Федеральним землям теж слід усвідомити свою відповідальність, і я чую сигнали, що є бажання зробити це", - заявив Шмідт.

Потреба у допомозі з боку держави виникла через вкрай низькі закупівельні ціни на молоко - вони перебувають на рівні приблизно 20 євроцентів за літр і подекуди опускаються нижче цієї позначки. Натомість, фермерам, аби покрити всі витрати на виробництво, треба продавати молоко за ціною щонайменше 35 євроцентів за літр.

Причиною такої ситуації є надлишкова пропозиція, причому виробництво є високим як в ЄС, так і за його межами, наприклад, в США. З іншого боку, знизився попит, зокрема, у Китаї та країнах, які залежать від експорту нафти.

Ще одним фактором є продовольче ембарго Російської Федерації, запроваджене у 2014 році. Через відмову Росії, яка впродовж тривалого часу вважалася одним з найважливіших ринків збуту для молочної галузі ЄС, імпортувати молоко та продукцію молокопереробної галузі, на внутрішньому ринку Євросоюзу виник надлишок молока.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.