Посол України просить Естонію не показувати фільм про Донбас

Вівторок, 31 травня 2016, 13:56

Посол України в Таллінні Віктор Крижанівський звернувся до естонської влади з проханням не допустити показу на території Естонії знятого італійським режисером Сарою Реджинелла фільму "Часи Донбасу".

Про це повідомляє ERR.

У листі на ім'я міністра культури Індрека Саару, копія якого була відправлена в Міністерство закордонних справ, посол поінформував про те, що італійський журналіст Сара Реджинелла нелегально відвідала східну Україну, тимчасово контрольовану російською армією і проросійськими сепаратистами.

За підсумками поїздки був знятий фільм "Часи Донбасу".

"Сара намагалася прорвати інформаційну блокаду і показати жителям Євросоюзу реальну картину того, що відбувається на Донбасі. Правдиву Картину і внаслідок цього трагічну", - йдеться в російській анотації до фільму.

"Цей фільм є частиною ідеологічної гібридної війни Російської Федерації. Він націлений на просування нелегальних сепаратистських угруповань у східній частині України і покликаний спростовувати російську військову агресію проти моєї країни", - написав Віктор Крижанівський.

З урахуванням дружніх відносин між Естонією і Україною посол просить влада країни не допустити показ цього фільму - у разі, якщо у когось виникнуть такі плани.

"За нашою інформацією, зараз цей антиукраїнський пропагандистський фільм поширюється по Європейському союзу. Зрозуміло, що будь-хто може подивитися його в інтернеті. І ми не знаємо, про що я зазначив у листі, що хочуть його показати в Естонії, але все ж вважаємо своїм обов'язком попередити офіційну владу", - зауважив посол.

"Забороняти його трансляцію в Естонії - це не в нашій компетенції. Але ми б хотіли, щоб на естонських каналах цей антиукраїнський фільм все ж не показували", - пояснив Крижанівський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шведський телеканал SVT вирішив показати скандальний фільму "Україна – маски революції", автором якого є французький журналіст Поль Морейра

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.