Прем’єр Туреччини закликав Меркель до розсудливості у визнанні геноциду вірмен

Вівторок, 31 травня 2016, 14:41

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим закликав німецького канцлера Ангелу Меркель до розсудливості у питанні визнання Бундестагом геноциду вірмен.

Про це він заявив під час телефонної розмови з Меркель, яка привітала його зі вступом на посаду, повідомляє видання Hurriyet daily news.

"Прем'єр-міністр заявив, що ми надаємо великого значення поліпшенню нашої співпраці з Німеччиною і продовженню нашого політичного діалогу на високому рівні," – повідомили в офісі глави турецького уряду.

"Він підкреслив, що ініціатива німецького парламенту містить необґрунтовані і несправедливі судження щодо подій 1915 року" - зазначити у Йилдирима.

Йилдирим висловив сподівання, що уряд і парламент Німеччини покажуть розумний підхід з цього питання.

П'ять років тому Туреччина тимчасово відкликала свого посла з Франції після того, як Національні збори схвалили кримінальну відповідальність за заперечення геноциду вірмен. У минулому році Анкара також відкликала посла Туреччини з Ватикану після того, як Папа Франциск назвав масові вбивства вірмен "першим геноцидом 20-го століття". В даний час Туреччина повернула обох послів.

Бундестаг голосуватиме за резолюцію щодо визнання геноциду вірмен 2 червня.

Колишній турецький міністр з відносин з ЄС Берил Дедеоглу заявив, що це ослабить позицію канцлера Ангели Меркель у відносинах з Анкарою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: