НАТО продовжує зміцнювати оборону через дії РФ - Столтенберг

Вівторок, 31 травня 2016, 14:53

НАТО відповідає на дії Росії зміцненням колективної безпеки на континенті, що є найбільш активними діями Альянсу після завершення "холодної війни".

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг у Варшаві на спільній пресс-конференції з міністром національної оборони Польщі Антонієм Мацеревичем.

"Сьогодні ми обговорили підготовку до саміту у Варшаві в липні. Саміт проходить у дуже важливий час. Ми бачимо все більш активну Росію, яка залякує своїх сусідів і змінює силою кордони", - сказав Столтенберг.

За його словами, НАТО реагує через реалізацію найбільшого посилення колективної оборони країн Альянсу від завершення "холодної війни".

"Ми підвищуємо міць і можливості сил реагування НАТО, удосконалюємо механізм прийняття політичних і військових рішень, і створення нові невеликі пункти управління, в тому числі тут, в Польщі. Всі ці заходи носять оборонний характер і зміцнять нас у якості Альянсу", - сказав він.

Пізніше Столтенберг виступив в Університеті Варшави і вкотре заявив, що НАТО не прагне до конфронтації з Росією.

"Ми не хочемо нової холодної війни. Ми не хочемо нової гонки озброєнь. Росія - наш великий сусід, член Ради Безпеки ООН, і все ще може зіграти конструктивну роль у світових справах", - зазначив він.

Генсек НАТО підкреслив, що Альянс прагне до більш позитивних і більш конструктивних відносин з Росією і прихильний до діалогу з Росією і транспарентності у військових питаннях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.