Олланд взяв участь у відкритті Містечка вина у Бордо на тлі протестів

Фото
Вівторок, 31 травня 2016, 20:37

Президент Франції Франсуа Олланд взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття Містечка вина у Бордо.

Про це повідомляє Huffington post.

Витвір сучасної архітектури – 55-метрова вежа зі скляних панелей і перфорованого алюмінію, розташована на березі Гаронни для відвідувачів відкриється 1 червня (вартість входу 22 долари США).

 

Бордо, який у 2015 році прийняв близько шести мільйонів туристів, очікує завдяки Містечку вина залучати додатково ще 450 тисяч.

"Вино – це частина нашого культурного спадку, але це й гастрономічний пейзаж" - сказав Олланд, додавши, що Містечко вина буде показувати світу образ Франції, як країни свобод, культури, чий спосіб життя є предметом заздрості.

 

У церемонії відкриття вежі взяв участь і мер Бордо Алан Юппе, який може стати конкурентом Олланда на президентських виборах 2017 року.

Простір містечка вина в понад 13,3 тис квадратних метрів поділений на 10 рівнів. У вежі представлено 14 тисяч пляшок вина з 80 країн світу. Вартість будівництва вежі – 81 млн євро.

Варто зазначити, що відкриття вежі відбувалося на тлі протестів проти трудової реформи, які вже понад 2 місяці тривають по всій Франції.

Близько тисячі протестувальників зібралися поблизу Містечка вина зранку у вівторок. Пізніше, перед самим виступом Олланда, вони знеструмили частину вежі, однак не зал, де виступав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.