США і Росія домовилися про припинення вогню в Алеппо

Четвер, 5 травня 2016, 09:54

Державний департамент США заявив про досягнення домовленості з Росією щодо розширення режиму припинення вогню у Сирії на провінцію Алеппо, включаючи саме місто та його околиці.

Про це йдеться у заяві на сайті Держдепу.

"США і Росія вчора пізно ввечері досягли домовленості щодо розширення дії режиму припинення вогню на провінцію Алеппо, в тому числі міста Алеппо і його околиці. Після того, як рішення набуло чинності сьогодні о 00:01 за Дамаском, ми спостерігаємо загальне зниження насильства в цих районах, хоча були повідомлення про продовження бойових дій в деяких місцях", - йдеться у повідомленні.

У заяві відзначається, що США тісно координують з Росією свої дії для збереження перемир’я і очікують, що всі сторони дотримуватимуться режиму припинення бойових дій в Алеппо і по всій країні, відповідно до умов, досягнутих в Мюнхені в лютому 2016 року.

"Атаки, спрямовані проти цивільного населення Сирії, не можуть бути виправдані, вони мають негайно припинитися. Ми сподіваємося, що Росія як співголова Міжнародної групи підтримки Сирії тиснутиме на режиму Асада для дотримання домовленостей, у той час США тиснутимуть на сирійську опозицію", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що Франція та Велика Британія скликають дострокове засідання Радбезу ООН через ситуацію в сирійському Алеппо.

Упродовж останніх тижнів основне протистояння між сирійськими опозиціонерами і режимом Асада зосереджене у найбільшому сирійському місті Алеппо. Починаючи з 22 квітня жертвами протистояння в Алеппо стали 279 цивільних осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.