Поляки ініціювали обговорення "Північного потоку-2" у Європарламенті

Четвер, 5 травня 2016, 14:58

У понеділок 9 травня на пленарній сесії Європейського парламенту відбудеться обговорення майбутнього проекту газопроводу Nord Stream-2 ("Північний потік-2").

Як повідомляє портал Biznes Alert, одними з ініціаторів проведення дебатів на цю тему зустрічі стали євро депутати від Польщі: Єжи Бузек та Яцек Саріуш-Вольський з Європейської народної партії, а також Здзіслав Краснодембський від фракції Європейських Консерваторів і реформаторів.

Повідомляється, що головною темою обговорення стане енергетична безпека країн Центральної та Східної Європи.

Також євродепутати мають обговорити вплив Північного потоку-2 на енергетичну політику Євросоюзу.

Видання нагадує, що на початку квітня за ініціативою голови комітету з питань промисловості, досліджень та енергетики Єжи Бузека, відбулася дискусія під назвою "Nord Stream-2 – Союз енергоефективності на роздоріжжі".

Тоді депутати та експерти, які взяли участь у дискусії, відзначили, що російсько-німецький газопровід суперечить політиці диверсифікації, яку проводить ЄС в енергетичному секторі, а сама інвестиція повинна пройти оцінку на відповідність законодавству про конкуренцію ЄС і третьому енергетичному пакету.

Цього разу, дискусія відбуватиметься на пленарному засіданні Європарламенту, де, як очікується, будуть озвучені позиції фракцій Європейського парламенту щодо питання будівництва газопроводу, а також позиція Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше євродепутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що питання газопроводу "Північний потік-2" має бути винесене на обговорення під час саміту НАТО у Варшаві. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.