Венеціанська комісія закликала депутатів Ради ухвалити судову реформу

Середа, 1 червня 2016, 09:03

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликає народних депутатів України проголосувати за зміни до Конституції, що необхідні для початку судової реформи.

Про це він заявив в інтервʼю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я щиро сподіваюся, що Верховна Рада продемонструє політичну зрілість і відповідальність, і що короткострокові політичні інтереси не будуть перешкоджати ухваленню реформи, яка має важливе значення", - наголосив голова "Венеціанки".

Букіккіо відзначив, що реформа судової системи та прокуратури має вирішальне значення для майбутнього України.

"Без цієї реформи Україна не може стати державою, де панує верховенство права і яке відповідає моделі європейських демократій. Ця реформа давно назріла і обговорюється вже протягом багатьох років. І вже не час обговорювати деталі. Якщо поправки не будуть прийняті зараз, то ніхто не знає, коли ці реформи будуть здійснені", - підкреслив він.

За словами Букіккіо, даний проект "зміцнює незалежність суддів шляхом зміцнення Вищої ради правосуддя та усунення можливостей для впливу на кар'єру суддів з боку політичних органів - і президента, і Верховної Ради … забезпечує конституційну основу для реформування органів прокуратури… для усунення корумпованих та некомпетентних суддів".

Він також наголосив, що цей "проект поправок повністю відповідає європейським стандартам".

Раніше повідомлялося, що президент парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликає Верховну Раду схвалити необхідні зміни до Конституції, які дозволять реалізувати судову реформу в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.