В АП наполягають, що Путін погодився на озброєну місію на Донбасі

Середа, 1 червня 2016, 14:47

Заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв стверджує , що Росія, всупереч  численним заявам посадовців РФ, дала згоду на розміщення на Донбасі озброєної місії.

Про це Єлісєєв заявив в середу в інтерв’ю агенції Інтерфакс-Україна.

"За підсумками переговорів у "нормандському форматі" ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ, і в перспективі - із залученням усіх країн ОБСЄ.

Адже нам необхідний консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона", - сказав Єлісєєв

"Ще раз наголошую, що у нас є чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ.

Єдине, що я зазначу, що лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже повинні робити експерти і фахівці для того, щоб напрацювати і подати відповідні пропозиції на затвердження голів країн "нормандської четвірки", - підкреслив він.

Як повідомлялося  раніше, після нещодавніх переговорів у "нормандському форматі", Порошенко і Путін оприлюднили різні дані про досягнуті домовленості. Зокрема, Порошенко заявив про згоду РФ на розгортанні поліцейської місії на Донеччині, а Кремль офіційно спростував це

Єлісєєв стверджує, що під час останньої телефонної розмови в "Нормандському форматі" вночі 23 травня дійсно були досягнуті певні домовленості, які потім не були реалізовані, оскільки Росія заблокувала і проігнорувала всі заплановані в цьому контексті заходи.

"Зокрема, вони відмовилися їхати в Берлін на консультації експертів "нормандському форматі" для обговорення політичного компоненту та компоненту безпеки для врегулювання ситуації на Донбасі. Вони були не готові предметно обговорювати питання про розгортання на Донбасі нової збройної поліцейської місії ОБСЄ під час консультацій у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ", - стверджує заступник глави АП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.