Чоловік, що вбив 50 відвідувачів клубу в Орландо, заявив про зв'язок з ІДІЛ

Фото
Неділя, 12 червня 2016, 21:19

Американські правоохоронці оприлюднили ім’я нападника на нічний клуб в Орландо, Флоріда, а також розкрили деякі деталі цього теракта.

Про це повідомляють американські ЗМІ, зокрема видання Orlando Sentinel.

Нападник, якого було вбито під час поліцейської операції, ідентифікований як 29-річний Омар Матін, він був мешканцем міста Порт Сан Люсі, Флоріда.

Наразі розслідується припущення про те, що розстріл нічного клуба в США був інспірований Ісламською державою.

Також CNN повідомляє з посиланням на правоохоронців, що перед нападом зловмисник зателефонував 911, повідомив поліцію про те, що він зараз здійснить збройний напад, заявив, що він належить до ІДІЛ, а також згадав про "бостонський теракт", також вчинений ісламістами.

Омар Матін, фото з сайту CNN

Наразі невідомо, чи причетна Ісламська держава до безпосередньої підготовки даного теракту. Інтернет-джерела, пов’язані з ІДІЛ, наразі не публікували заяв про свою відповідальність за злочин, однак вже висловили підтримку даному теракту.

Керівник поліції Орландо Джон Міна зазначив, що напад був "добре підготовленим та організованим". У нападника було штурмове озброєння, пістолет та інша зброя, зазначив поліцейський посадовець, не уточнюючи деталі.

Як повідомлялося, в ніч на неділю в гей-клубі "Пульс" в місті Орландо озброєний чоловік захопив у заручники відвідувачів, та почав вбивати людей.

Після звільнення клуба в ньому знайшли 50 загиблих, ще 53 отримали поранення.

Згодом президент США Барак Обама заявив, що США має замислитися про збереження вільного обігу зброї після розстрілу в Орландо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.