Група євродепутатів закликала скасувати санкції проти представників спецслужб РФ

Понеділок, 13 червня 2016, 12:54

Група з 12 євродепутатів на чолі з колишнім міністром юстиції франції Рашидою Даті закликала скасувати санкції проти представників російських спецслужб.

Про це йдеться в їхньому листі, опублікованому в The Independent.

"У липні 2014 року, європейські санкції були поширені в тому числі і на окремих представників російської розвідки, зокрема  директора Федеральної служба безпеки Олександра Бортнікова та директора Служби зовнішньої розвідки Михайла Фрадкова", - йдеться в документі.

"Нагадаємо, що США ввели санкції в основному економічного характеру проти Росії, але вони ніколи не пішли так далеко, щоб загрожувати своїй співпраці з керівниками розвідки. Отже, чому ми докладаємо стільки зусиль в це, за рахунок нашої власної безпеки?" - наголошують євродепутати.

"Росія, завдяки своїй позиції в Сирії, має доступ до цінної інформації про ІДІЛ, від якої було б неправильно відмовлятися, в той час, коли ворог, що протистоїть нам, багатогранний і постійно розвивається",  -відзначають європарламентарі.

"Реальна політика - це вже не вибір, це наш обов'язок, нав'язаний світом навколо нас. Ми можемо не погоджуватися щодо всього, і ми можемо накладати болісні санкції, але є цілі й інтереси, які вимагають від нас вийти за бажання покарати", - йдеться в листі.

"Якщо ми продовжимо послаблювати нашу співпрацю в цій сфері, ми поставимо під загрозу наших громадян", - наполягають автори листа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.