Міністри оборони країн НАТО узгодять кроки із зміцнення колективної оборони

Понеділок, 13 червня 2016, 15:11

Міністри оборони країн НАТО у вівторок та середу мають узгодити низку ключових рішень, які будуть затверджені на липневому саміті Альянсу у Варшаві.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Протягом наступних двох днів ми будемо приймати низку важливих рішень щодо зміцнення нашої колективної оборони і зміцнення нашої співпраці з партнерами", - сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що ці рішення будуть прокладати шлях для Варшавського саміту в липні.

"Ми погодилися розгорнути на ротаційній основі чотири багатонаціональні батальйони в країнах Балтії і в Польщі", - сказав генсек НАТО.

Він підкреслив, що ці батальйони є частиною набагато більших зрушень в області оборони і програми стримування НАТО, яка включає збільшення чисельності групи реагування НАТО і 8 нових малих штаб-квартир в східній частині Альянсу.

"Все разом це правильний баланс між більш високою здатністю зміцнити і підвищити нашу передову присутність", - додав він.

Столтенберг підкреслив, що НАТО буде продовжувати роботу щодо поліпшення свободи пересування військ і техніки союзників, тому що швидкість може бути вирішальною у разі виникнення загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.