Обама: немає доказів, що стрілянина в Орландо була спланована з-за кордону

Понеділок, 13 червня 2016, 19:41

Президент США Барак Обама назвав стрілянину в нічному клубі Орландо виявом "доморощеного екстремізму", а не спланованою атакою великої терористичної організації.

Про це він заявив під час виступу в Овальному кабінеті, повідомляє The Washington Post.

"Дійсно, він(Омар Матін, який вчинив стрілянину в Орландо – ред.)  заявив про свою приналежність до ІДІЛ. Але досі ми не бачимо жодних доказів того, що його дії спрямовувалися "Ісламською державою, як немає доказів того, що він був частиною більшого сценарію" - сказав Обама.

За словами американського президента, чоловік, що влаштував стрілянину надихався різною екстремістською інформацією, поширюваною в інтернеті.

Обама зазначив, що розслідування перебуває на попередній стадії, і в даний час слідство ведеться за статтею "тероризм".

Він повідомив, що влада вивчає можливі мотиви стрілка.

Як повідомлялося, в ніч на неділю в гей-клубі "Пульс" в місті Орландо озброєний чоловік захопив у заручники відвідувачів, та почав вбивати людей.

Після звільнення клуба в ньому знайшли 50 загиблих, ще 53 отримали поранення. Пізніше в поліції уточнили, що загинули 49 відвідувачів клубу, 50-те тіло було тілом чоловіка, що влаштував стрілянину.

Він, перед тим як бути застреленим поліцією, заявив про зв'язок з ІДІЛ.

Пізніше терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за масове вбивство у нічному клубі в Орландо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.