Вбивство поліцейського і його дружини у передмісті Парижа визнане терактом

Вівторок, 14 червня 2016, 10:39

Вбивство поліцейського та його дружини в одному з передмість Парижа, Івеліні французький уряд визнав терактом.

Про це повідомляє Le Figaro.

Прес-секретар уряду Стефан Ле Фоль підтвердив, що вбивство визнане "терористичним актом".

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, який назвав вбивство поліцейського "мерзенним терактом", також наголосив на тому, що з початку року у Франції за причетність до тероризму затримані понад 100 осіб.

Відомо, що вбивця, 25-річний Ларуссі Аббала був засуджений у 2013 році за участь у терористичній діяльності в Афганістан та Пакистані.

Крім того, він фігурував у міжнародному розслідуванні щодо терористичної діяльності через його близькість до чоловіка, який живе в Сирії.

Нагадаємо, трагедія сталася на заході Парижа, у Івеліні, у понеділок 13 червня близько 20:30 за місцевим часом.

Офіцер поліції повертався з роботи, вдягнений у цивільне, коли на нього напав чоловік з ножем. Потім злочинець взяв у заручники родину поліцейського в їх власному будинку і вбив дружину офіцера. Трирічного сина поліція знайшла живим в будинку після штурму.

Приналежність до "Ісламської держави" тоді підтверджувалася словами самого зловмисника, який під час переговорів із поліцією заявив, що він є бійцем ІДІЛ.

Пізніше відповідальність за вбивство двох людей взяла на себе ІДІЛ. Відповідну інформацію розповсюдила агенція Amaq, яка вважається близькою до терористичної організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.