Після 2014 французький бізнес не пішов з України, та нових інвестицій немає

Вівторок, 14 червня 2016, 11:47

Французький бізнес, що присутній в Україні, вирішив лишатися на українському ринку, однак нових інвестицій також не надходить через адміністративні складнощі в Україні.

Про це повідомили учасники панельної дискусії на презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України та Франції.

"Попри нинішню кризу, жоден із французьких бізнесів не залишив Україну", - заявив Жан-Жак Ерве, радник правління Креді Агріколь Банку з питань сільського господарства.

Це підтвердив президент торгово-промислової палати України, почесний консул Франції Генадій Чижиков: "Французький бізнес лишився в Україні, і це чи не найважливіше".

Водночас Жан-Жак Ерве наголосив, що нові інвестиції також не надходять.

"Франція не готова вкладати в Україну", - заявив він, назвавши серед причин проблеми з поверненням ПДВ або питання пільгового оподаткування обладнання, що завозиться для модернізації.

"За два роки ми не отримали ліцензію на експорт, бо йде якась війна між академією сільгоспнаук, іншими органами. Через все це у Франції немає бажання на нові інвестиції в Україну", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.