В ЄК не проти надати Україні безвізовий без прив’язки до механізму призупинення – ЗМІ

Вівторок, 14 червня 2016, 12:20

В Європейський комісії підтримують позицію про необхідність надання Україні безвізового режиму без привʼязки до узгодження так званого механізму призупинки безвізового.

Про це повідомляє УНІАН.

Так, за інформацією видання в Комітеті з закордонних справ Європейського парламенту вважають за необхідне надати Україні безвізовий режим, не чекаючи на ухвалення рішення щодо встановлення механізму призупинення дії безвізового режиму з усіма країнами, з якими він існує з ЄС.

Про підтримку такої позиції заявила представник Європейської комісії в рамках засідання Комітету, на якому розглядався проект доповіді депутата Яцека Саріуша-Вольського.

За її словами, доповідач "правильно пов’язав це питання (надати Україні безвізовий режим) з пропозицією переглянути механізм призупинення, стосовно якого проект доповіді буде представлений в Комітеті з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у середу".

"Ми повністю погоджуємося з доповідачем, що рішення щодо безвізового режиму для українських громадян не повинно затримуватися до встановлення такого моніторингового механізму і повинно бути ухвалено якомога скоріше, враховуючи, що Україна виконала всі необхідні вимоги", - сказала представник ЄК.

Вона також повідомила, що зранку розпочалося засідання робочої візової групи, на якому розглядається і українське питання. При цьому представник ЄК запевнила, що немає ніякого "пакетного розгляду", і кожна країна розглядається окремо.

Раніше повідомлялося, що в Європарламенті закликали надати Україні безвізовий не чекаючи механізму призупинення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.